Leonardo DiCaprio har bestämt sig för att gestalta en massmördare som levde under 1800-talet. Skådespelaren har köpt upp rättigheterna till en roman från 2003, “The Devil in the White City” av Erik Larson som handlar om massmördaren Dr. H.H. Holmes.

Och det är inte vilken mördare som helst, utan en som lurade sina offer till en “mördarborg”, innehållande bland annat en gaskammare, krematorium och dissektionsbord. Hotellägaren Holmes kan ha mördat upp till 200 personer, ofta unga kvinnor som kom, eller lurades till World´s Fair Hotel i Chicago.

Holmes var läkarutbildad och tog examen 1884 vid University of Michigan Medical School. Holmes fascinerades över döda kroppar och älskade att dissekera dom. Han gasade ihjäl sina offer i en ljudisolerad kammare, dissikerade dom och använde sedan kontakter från studieåren för att sälja resterna till medicinsk forskning.

Redan 2003 lade Tom Cruise ett bud på rättigheterna till boken. Men nu har alltså Leonardo DiCaprio lyckats få dom. Enligt The Guardian verkar han högst angelägen att få spela den galne massmördaren och det ser ut som om projektet kommer att realiseras.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print