Om det överhuvudtaget skulle bli en Ghostbusters 3 har varit oklart fram tills nu. Bill Murray har skämtat friskt med korkade journalister som har tagit hans motstridiga uppgifter på fullt allvar. “Nej, jag kommer absolut inte att göra någon Ghostbusters 3” sa han till exempel i samma veva som Sony började gå ut med nyheten om att de hade samlat det gamla teamet för att göra den tredje Ghostbuster-filmen.

Men vi som känner Murray förstod snabbt att han visst var intresserad och att det fanns mycket starka indikationer på att det mycket väl kunde bli en ny film om spökjägarna.. De första nyheterna om filmen började cirkulera för nästan ett år sedan. Och nu äntligen kan fansen pusta ut. Enligt den hyfsat säkra källan Production Weekly har Sony gått ut med nyheten att produktionen av Ghostbusters 3 starta i maj 2011.

Observera dock att de säger “produktionen” av och inte “inspelningen”, som ett antal nyhetssajter (bl.a. Total Film) har fått för sig. Ofta menar man i och för sig att inspelningen startas i och med produktionen. Men jag tvekar att så är fallet. Det är kort tid dit och en hel del förarbete krävs. Maj är i och för sig också en vanlig månad för inspelningsstart, men jag tvivlar. Jag skulle snarare gissa på att förproduktion tar vid i början av maj och att själva inspelningen slutet av Ghostbuster-uppföljaren tar vid i juli, eller början av augusti.

Jag skulle inte heller gissa på att Ghostbusters 3 får premiär förrän tidigast 2012 (och IMDB håller med) , inte minst med tanke på att filmen med all säkerhet spelas in i 3D.Och en produktion av en 3D-film tar ju längre tid än en “vanlig” i 2D. De senaste nyheterna säger ingenting om att uppföljaren blir en Ghostbusters 3D, men vi har ju tidigare blivit mer eller mindre lovade en sådan. (och det skvallras om att Dan Akroyd kan komma att skriva manuset till filmen)

Nå, orkar du verkligen vänta så länge på en ny spökjägarfilm?

Läs även:

“Ghostbusters 3 kommer att bli av” lovar Harold Ramis

Ghostbusters 3: Bill Murray spökar loss i Ghostbusters 3D

‘Ghostbusters 3’ ryktas bli ‘Ghostbusters 3D’

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print