Danny Boyle, regissören till “Slumdog Millionaire” och nya 127 Hours, har fått för sig att gräva upp nya likdelar för att skapa en ny version av Mary Shelley’s klassiska roman Frankenstein. Men inte för film, det här är för teatern. Boyle teamar upp Benedict Cumberbatch and Johnny Lee Miller för att spela doktor Frankenstein och hans monster.

Men om pjäsen går bra, kan vi då tänka oss en filmadaption? Det är ju inte helt osannolikt. Men det mest intressanta, och som kanske blir att återskapa på film, är att de båda skådespelarna kommer att spela och alternera mellan båda dessa roller.

Från Daily Mail:

Skådespelarna kommer att spela Mary Shelleys litterära roller – monstret och hans skapare Dr Frankenstein – varannan natt på Nationalteaterns Olivier-scen från och med i början av februari.

“De kommer att dela den,” berättade Boyle. “En natt kommer en att vara Frankenstein, medan den andre kommer att spela sin skapare Victor”, sa han och tillade att greppet med alternerande roller kommer att hålla produktionen fräsch. Men showen – som innebär en stor “kupp” för nationella och konstnärlig chef Nicholas Hytner – kommer att berättas från monstrets synvinkel.

Boyle, som vann en Oscar för Slumdog Millionaire, sa att han var glad över att få de två utmärkta teateraktörerna. Han har sett Cumberbatch senaste scenframträdanden och har känt Miller i nästan två decennier.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print