Att Avatar 2 kommer att spelas in på Nya Zeeland kommer inte som någon särskild överraskning. Första Avatar spelades in där vilket gynnade Nya Zeeland med intäkter på 1, 65 miljarder kronor. Tidningar som Svenskan och GP har i och för sig redan skrivit om nyheten. Avatar 2 kommer som tidigare nämnts få premiär 2014, till julen närmare bestämt och Avatar 3 under 2015. Båda filmerna kommer också att spelas in tillsammans, under samma period.

Vi kan förvisso förstå att när det rör sig om så enorma summor är New Zeelands myndigheter ivriga på att få ett rejält tillskott till statskassan genom Avatar 2 och 3. Men det har funnits spekulationer om inte Cameron & C/O skulle dra sig ur med tanke på skådespelarförbundets framfört gällande Peter Jacksons The Hobbit. Visst, The Hobbit har äntligen fått grönt ljus och Jackson stannar kvar på New Zeeland. Men fördröjningen och rättstvisterna har kostat The Hobbit-produktionen mångmiljonbelopp. Dessutom är ju inte Cameron en snällare och mindre krävande regissör än Jackson.

Om det är någon som är känd för att driva medarbetare till randen av det omöjliga så är det väl snarare James Cameron? Men om Cameron kommer att drabbas av liknande rättsliga tvister får väl framtiden sia om. Än så länge vet vi att både Avatar-filmerna och The Hobbit är på gång. Och det innebär ju några mycket intressanta filmår att se framemot.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print