En brittisk TV-serie från 80-talet skapade triffider som gick hem i TV-sofforna världen över. Råpoppis ver den även i Sverige, om nu någon kommer ihåg den.

Även filmnyheterna går enligt skräcktema i Halloween-helgens tecken. Mandate Pictures har införskaffat rättigheterna till Day of The Triffids för en sjusiffrig dollarsiffra genom en auktion. Den högsta vinsten då? Jo att Sam Raimi är intresserad av att regissera.

Sam Raimi har ju inte bara ett Spindelmannen-förflutet, utan också raden av humoristiska Evil Dead-filmer. Men behöver vi en ny Triffidernas dag? Om Raimi gör den hoppas jag att han behåller humorn och det lätta handlaget från tidigare filmer.

Men kom igen, mordiska växter? Funkar verkligen The Day of the Triffids i vår teknologiska tidsålder?

Läs mer om rättigheterna till Triffiderna och Raimi hos Deadline.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print