James Cameron har berättat vidare om Avatar 2 & 3, för pressen. Nyhetskanaler som Coming Soon nämner Avatar-nyheterna och Camerons utspel. Vi har faktiskt fått veta en del nytt om processen med Avatar-uppföljarna:

Det mest intressanta kan summeras í tre punkter:

  • Avatar 2 dyker förmodligen upp först 2014.
  • Avatar 3 har premiär året därpå, förmodligen 2015.
  • Det är minst 98% chans att vi får se Sigourney Wiever i uppföljaren.

Cameron planerar att spela in de båda Avatar-filmerna samtidigt och släppa dom med ett års mellanrum. Väntan på Avatar 2 kan således se lång ut, men därefter behöver vi bara vänta ett år till på den sista filmen.

Cameron tror att det kommer att ta totalt fem-sex år mellan den första filmen och Avatar 3. Eftersom första filmen kom 2009, ger detta oss premiäråret 2014 för Avatar 2 och inte 2013 som tidigare nämnts.  2014 är också officiellt premiärdatum hos Avatar 2 på IMDB.

Om sigourney Wiever säger Cameron: “Vem har sagt att hon dog? Ingen dör i en Science Fiction-film. Om Grace dör eller inte beror mer på hennes agent än något annat.”

Tror du att Wievers agent säger nej? Vi kan alltså nästan tolka uttalandet som ett löfte om Grace’s återkomst.

För övrigt och förutom ett tiotal projekt som Cameron har talat om, är det ännu ett projekt som filmmakaren förhandlar om. Detta är en film om Cleopatra med Angelina Jolie som den egyptiska titelrollen. Slutligen kan nämnas att Cameron har planer på att producera en TV-serie som bygger på True Lies. Läs mer om Cleopatra i Hollywood Reporter.

Läs även:

Havsvärld i Avatar 2 och en hint om Avatar 3

Och James Camerons nästa film blir… (Inte Avatar 2)

Fortfarande hopp för James Cameron’s Battle Angel Alita

James Cameron om Avatar 2 och 3, bio re-release, Avatar-roman och mer

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print