Bruce Lee (2010), eller Bruce Lee, My Brother som den också heter, är en kommande film om Kampsportslegenden och filmstjärnan med samma namn. Jag har bara hört talas om filmen tidigare och det har varit svårt att ta reda på den egentliga vinklingen.

Chinesefilms.cn publicerade idag lite info om den Hong Kong-producerade filmen, samt en trailer. Det som är intressant är att filmen inte bygger på Linda Lees version och berättelse som den förra filmen, Dragon. Istället, som den alternativa titeln antyder, bygger filmen på en bok av Bruce Lees bror, Alex Lee. Filmen kommer framförallt att handla om Bruce Lees ungdom.

I filmen ser vi en annan skådespelare med familjenamnet Lee i huvudrollen, Aarif Lee, som gjorde succé i filmen Echoes of the Rainbow. Två riktigt duktiga och kända skådisar tar sig an rollerna som hans föräldrar, Tony Leung Ka-Fai och Christy Chung.

Filmen kommer att få världspremiär den 25 november, två dagar innan Bruce Lees 70:e födelsedag.

Personligen tycker jag att filmen verkar intressant och mycket välgjord. Förhoppningsvis kommer Bruce Lee, My Brother att både väga upp och helst utklassa den ibland, faktamässigt sett, katastrofalt felaktiga Dragon.

Själv då? Särskilt med tanke på två olika filmer om Lees lärare Yip Man, är du intresserad av att se ännu en film om Bruce Lee?

[youtube]k02VTnDaTng[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print