Disney utannonserade för ett tag sedan en ny Oz-film. Nu ser det ut som om produktionen kan ta fart, eftersom det nu är officiellt att Spider-Man-regissören Sam Raimi kommer att få inta regissörsstolen.

Så, nu håller alltså Disney på att återuppliva Frank Baums klassiska Oz-böcker. Eller nja, snarare blir det Disney’s egen fantasi inspirerad av Oz-böckerna. Det lär bli en slags prequel eller “origin-story” om hur trollkarlen från Oz blev just trollkarlen från Oz. Arbetsnamnet på filmen är Oz: The Great and Powerful. Tidigare demolerades ett par böcker i Return to Oz, som var ett potpouri  av två böcker och en del egna påhitt. Det blev ändå en rätt trevlig film.

Vad mer kan man säga om kommande Oz-filmen då? Tja, Robert Downey Jr är påtänkt för titelrollen. Det här kan ju bli intressant. Men jag hoppas att man någon gång kommer att göra Oz-böckerna rättvisa på samma sätt som man gjort hyfsat respektfulla filmer av Narnia-böckerna.

Läs mer på: Movie Line

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print