Takashi Miike som skapade våldsfesten Ichi The Killer planerar att göra om Harakiri, eller Seppuku som kanske är det “riktiga” namnet. Inte bara väljer Miike en av de största Samurai-klassikerna, till råga på allt vill Miike göra filmen i 3D.

Inspelningarna av Miikes film skall påbörjas i oktober och den skall ha premiär 2011. Chanserna är nog tyvärr mycket små att vi får uppleva 3D-versionen här på blågula biografer.

Filmen Harakiri är Masaki Kobayashis mästerverk från 1962, med Tatsuya Nakadai i huvudrollen om en Samurai ute efter hämnd. Harakiri är min personliga toppfavorit bland samurajfilmer, en film som jag länge planerat att skriva om. Det blir nog snart så att jag gör det.

Jag såg nyheten om Takashi Miikes planer redan för en vecka sen, så nyheten är inte riktigt purfärsk. Hur jag ställer mig till en remake av den fulländade klassikern Harakiri vet jag inte ännu. Hmm, vi får väl se…

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print