En kvinna i Peking stämmer en biograf för att hon inte varnats om den tjugo minuter långa bioreklamen före filmens början.

Den kinesiska kvinnan Chen Xiaomei hävdar att hon blivit illa behandlad och kräver tillbaka utlägget för biobiljetten på 35 yuan, vilket motsvara det samma i svenska pengar. Men hon vill ha ytterligare 35 yuan för emotionell sveda och värk, samt en skriftlig ursäkt för att ha blivit så illa behandlad.

Tänk ändå om man kunde göra så här i Sverige? När det står 18.30 på en biobiljett, är det inte meningen att filmen skall börja då? Att man skall behöva stå ut med korkad reklam i minst en kvart. Nä, kvinnan gör helt rätt enligt min åsikt.

Filmen hon gick för att se var “Afterchock”, publikmagneten Feng Xiaogangs film som nationellt sett blivit den mest inkomstbringande kinesiska filmen genom tiderna. Filmen handlar om jordbävningen i Tangshan 1976 som kostade över 240.000 människor livet.

Tack  Guardian.co.uk för den underhållande nyheten.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print