Änglars Drömliv
Regissör: Erick Zonca
Originaltitel: La vie rêvée des anges
Land: Frankrike
Premiärår: 1998
IMDB

Isa (Élodie Bouchez) flyttar in hos, och delar lägenhet med, Marie (Natacha Régnier) som ser efter våningen efter en kvinna som ligger i koma efter en bilolycka tillsammans med sitt barn. Om dessa två unga kvinnor, Isa och Marie, handlar Änglars drömliv, två individer med mycket olika personligheter och livsmål. En sak har de gemensamt – de har nästan inga pengar alls och hankar sig fram genom tillvaron.

Änglars drömliv är en av de absolut starkaste och mest gripande franska filmer jag sett. Men jag vet uppriktigt sagt inte om alla skulle kunna ha samma behållning av den. Filmen har en dokumentär ton. Vi kastas in i berättelsen och ser på avstånd vad som sker. Inga förklaringar ges, inget tillrättalagt förtydligande erbjuds. Det är direkt, realistiskt och vardagsnära.

Det är svårt att berätta mer om handlingen. Allt är så personligt och nära. Vi deltar och får bekanta oss med dom under en kort period i deras liv. Det är en kamp i vardagen för överlevnad. Och filmen är bitvis svart och tragisk.

Jag ville bara berätta om filmen och tipsa dig som missat den. Inga betyg ges. Se den.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print