Först den 19 november har Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I premiär. Men nu redan har man haft en testvisning/förhandsvisning av den näst sista Harry Potter-filmen. Det skall påpekas att filmen de visade var inte helt färdig. CGIn var inte klar och därför var vissa scener med bakgrund av green-screen. Jag undrar om jag skulle vilja se filmen i det skicket. Men visst, hade jag fått en biljett så hade det varit svårt att motstå. Collider summerar i allafall de första reaktionerna från filmen:

Slashfilm: “it does suffer from two major problems. First, it faithfully adapts the seventh book, including the book’s own problems. The “camping in the wilderness” scenes become quite repetitive, and the attempts at drama/angst amongst the trio during these scenes comes off as tired. Also, the scenes involving the locket horcrux causing its wearer to be angry/aggressive are far too reminiscent of Lord of the Rings.” Nåja, att man stjäl ivrigt och ibland övertydligt från andra filmer är ett förekommande problem i filmindustrin.

Mugglenet (gaby): “This film felt very perfect. I don’t remember feeling this satisfied with a Harry Potter movie since Chamber of Secrets. By this, I mean that the experience of seeing this movie almost exactly mirrored my experience reading the book all those three years ago… I cannot wait to see this movie again.” Hmm, “Chamber of Secrets” var innehållsrik, men den film jag själv tyckte sämst om. Dn kommande Harry Potter and the Deathly Hallows är dock helt säkert betydligt mörkare. Det största problemet med den andra filmen var att den var alldeles för lättsam och flamsig.

Mugglenet (Kyle) : “First off, this is the most perfect Harry Potter film ever. The movie on a whole is amazing and dark. Everyone was on top of their game. Everything was perfect.” Resten av citatet innehåller tyvärr spoilers, vilket ju är tråkigt att både Mugglenet och Collider accepterar. Jag gör det inte.

Vad man kan säga är att Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I verkar mycket välgjord och att man har tänkt mycket på fansen. Man försöker göra filmerna så likt böckerna som möjligt. Men detta är ju också betydligt enklare när man delar upp boken på det här sättet i två delar. Vi ser helt klart fram emot att få bänka oss till den näst sista Harry Potter-filmen. Säga vad man vill om Harry Potter-filmerna, men ska man se dom ska man göra det på en stor bioduk.

[youtube]n65y2ZdsBEE[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print