Förvisso är James Camerons schema fulltecknat och övertecknat den kommande perioden med bland annat en roman baserad på Avatar-manuset. Men fortfarande finns hopp om att en adaption av Yukito Kishiro’s manga Battle Angel Alita kan bli verklighet inom en inte alltför lång tidsperiod skriver Empire.

I samband med re-releasen av Avatar bekräftade Cameron att Battle Angel Alita fortfarande finns med i planerna. Manuset finns redan, det färdigställdes redan innan Avatar började produceras:

“It’s still on my radar.” Säger Cameron, “I wrote the script before Avatar, and it’s a story I love. It’s not well-known, and we’ve got to figure out where it lies. I don’t have infinite time!”

Man har även gjort testinspelningar och spenderat ett helt år av förberedelser. Men ändå menar Cameron att det möjligen är ännu mera troligt att det vardagsnära dramat The Dive prioriteras. För min egen del hoppas jag att Cameron snart får nog av allt vatten och istället ger sig på  Battle Angel Alita.

Animéadaptioner verkar vara nästa stora trend. Förutom  Battle Angel Alita är bland annat Cowboy Beepob på gång. Nu annonseras ytterligare en adaption. Det är skräckfilmsregissören Alexandra Aja som vill ta sig an en 3D-version av Cobra. Läs mer om detta i Collider!

LÄS ÄVEN:

Avatar 2 och 3 – James Cameron uppdaterar

Havsvärld i Avatar 2 och en hint om Avatar 3

Och James Camerons nästa film blir… (Inte Avatar 2)

James Cameron om Avatar 2 och 3, bio re-release, Avatar-roman och mer

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print