Om det är en enda actionhjälte jag verkligen saknar i The Expendables så är det kampsportaren Jean Claude Van Damme. Redan när förproduktionen av filmen tog fart och castingen var färdig så slog det mig: Men var är Van Damme? Om man ska samla alla Hollywoods actionhjältar, kan listan verkligen kännas komplett utan den  lille vresige  belgaren?

Både Jean Claude Van Damme och även Steven Seagal var påtänkta till filmen och Sylvester “sly” Stallone diskuterade filmen med dem, i alla fall med Van Damme. Stallone förklarar för WENN att det var en fråga om humor. De hade helt enkelt inte rätt sorts humor för filmen. Vad hyggligt ändå av Stallone att uttrycka sig så milt. Nej, dessa två kampsportande herrar har nog överhuvudtaget väldigt lite som liknar humor. För Van Dammes del brast det för Stallone när belgaren vägrade att förlora en fight mot Jet Li. Eller snarare kanske det var Van Damme som vägrade ge sig in i leken på villkoret att HAN skulle förlora.

Med Stallones egna ord (citerat från WENN):

“I wanted to set Jean-Claude against Jet Li, but he didn’t want to lose to Jet. He didn’t think that was cool. But that’s why it would be cool; to have Jean-Claude beaten by the other man. Hey, they could have a rematch. But Steven Seagal and Van Damme, they weren’t really into our gallows humour.”

Nog ångrar sig Van damme lite grann att han inte kämpade för att få sig en roll i filmen som i helgen låg etta på filmtoppen i USA? Eller så kanske han tycker att han gjorde rätt att inte vara med för att inte skada sin image genom att förlora mot en kines, och därmed kunna skada sin “karriär”?

Är det någon action-skådis du saknar i The Expendables-gänget? Eller kanske finns det någon du helst hade kunnat vara utan? Diskutera!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print