James Cameron har blivit intervjuad om sina närstående projekt. Det handlar om uppföljarna till Avatar, alltså kommande del 2 och 3, om romanen som bygger på första filmen, den ny bio-releasen med förlängd version och samarbetet med Del Toro. Det bästa är att du själv kan lyssna på ljudupptagningen av intervjun hos Marketsaw. Där får du alltså själv höra Cameron tala om sina projekt.

Men för att sammanfatta de mest intressanta punkterna:

Angående nyreleasen av Avatar på bio kommer den att innehålla 9 minuter extra material och inte 6 som tidigare angivits. Cameron beslöt sig för att lägga på ännu mera. Det som ingår i den förlängda versionen är mer av upptrappningen till kriget (“steps leading to the war”). och mer av slutstriden. Dessutom får vi se minst en ny varelse, eller djur, som klipptes bort i originalversionen. Det som lät mest intressant var dock: “the best cgi in terms of facial expression.”

Cameron talar också allmänt om 3D-teknikens framtid och uttrycker sig ogillande om hur 3D-tekniken har använts under den senaste perioden. Man bör, menar han, göra en film från scratch i 3D och inte använda produktioner som redan är på gång. Däremot menar han att han gärna vill se Star Wars-filmerna i 3D. I detta inflikas att en film tar ett år att konvertera en hel film till 3D och Titanic kommer att ta mer än ett år innan vi får se en 3D-version av denna film.

Cameron samarbetar nu vidare med Guillermo Del Toro, som tidigare utanonserats, för en adaption av H.P. Lovecrafts At the Mountains of Madness. Filmen kommer att spelas in helt i 3D och dessutom med en helt ny generation av 3D-kameror.

Camerons närmaste projekt är dock ingen film utan att skriva roman på det första Avatar-manuset, som också annonserats tidigare. Detta kommer att ta många månader och han vet inte när filmen kommer ut.

Om de kommande uppföljarna så försäkrar Cameron att han har en berättelse klar för sig, för både Avatar 2 och 3. Men att han skall skriva om en del av det som är färdigt av tvåan. När filmerna kan vara färdiga, eller iallafall tvåan, är fortfarande mycket ovisst.

Som sagt, lyssna på det här och lite till mer hos: Marketsaw

Avatar 2 och 3 – James Cameron uppdaterar

Havsvärld i Avatar 2 och en hint om Avatar 3

Och James Camerons nästa film blir… (Inte Avatar 2)

Fortfarande hopp för James Cameron’s Battle Angel Alita

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print