Här nedan är ett intressant youtube-klipp som visar hur man i Avatar: The Last Airbender plagierar Jet Lis fightingstil bagua (baguazhang) i filmen The One.

“Daibhidh646”, som lagt upp klippet, skriver:
“This is mixture of clips from “Avatar – Creating the Legend” and “The One”. The One is a movie where Jet Li plays multiple characters, one plays Ba Gua. I highly respect Jet Li. And wanted to make the Avatar fans aware of his abilities. “

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QNW1-kNcRjk&w=620&h=380]

I The One slåss Jet Li mot en ond kopia av sig själv. Stridskonsten är från kinesisk sådan, från den “inre familjen”, de esoteriska, eller mjuka Kung Fu-stilarna. I filmen använder den goda Jet Li den runda vackra bagua, medan den onda versionen av honom själv slåss med den raka, känslokalla syskonstilen xingyi(xingyiquan). För övrigt tillhör även T’ai chi/taijiquan, här mer känd som morgongymnastik för pensionärer, just den fraktion av Kung-Fu som kallas nejiaquan, eller den inre familjen.

M. Night Shaymalans live-actionversion av Avatar: The Last Airbender, The Last Airbender, är för övrigt under livlig diskussion i kritikersammanhang, både på grund av att filmen faktiskt är extremt och genomgående misslyckad, samt på grund av rasfrågor i samband med castingen.

Läs även:
Om Tai chi på film och TV – del 1: TV
Om Tai chi på film och TV- del 2: Film

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print