Toy Story 3 har blivit en storsuccé. Etta på biotoppen i USA så klart, något annat hade jag inte förväntat mig, absolut inte. Men något som förbryllade mig något var den höga placeringen på IMDBs topp 250. 9.2 i betyg och nr. 6 på denna lista över “världens bästa filmer” ligger Toy Story 3 för närvarande, mitt emellan Pulp Fiction och Schindlers List.

Visst är det en av de mest efterlängtade filmerna på många år, och dessutom en familjefilm. Min egen känsla efter att ha följt raden av promotionbilder och trailers är att så bra kan den väl ändå inte vara. Men i och för sig, många nya filmer kvalar in högt på listorna för att sedan sjunka som en sten. En annan film som förvånade mig något mindre var när Christopher Nolans The Dark Knight kvalade in på första plats på samma lista. Förvånande kan tyckas att den under en vecka ansågs vara världens bästa film enligt internets samlade tyckare. Ännu ligger The Dark Knight högt, i skrivande stund på elfte plats, alldeles mellan The Empire Strikes Back och Return of the King. Och högre än Sju Samurajer, Casablanca, Psycho och över hundra andra filmer som också är bättre.

I sammanhanget tycks det lustigt att en film som Toy Story 3 göra så mycket väsen av sig. Men jag ska nog vara försiktig, jag har ju inte sett den än. MTVs Movie Blog skriver att Toy Story 3 är på väg att bli Pixars mest framgångsrika film någonsin.

Toy Story 3 får också ros och hyfsat höga betyg av kritikerna. Men den får även ris. Filmen anklagas exempelvis för att vara sexistisk (läs mer i The independent). Men hur som helst bådar succén gott för en fjärde film. Det spekulerar i allafall Hollywood News om.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print