The Office förlorar sin chef i och med att Steve Carell lämnar NBCs flaggskepp US Office och sin roll som Michael Scott. Den kommande sjunde säsongen av The Office blir också Carells sista säsong vilket är ett faktum som är officiellt och bekräftat av både NBC och Carell.

Steve Carell var ett lyckokast. Ricky Gervais roll David Brent i det engelska originalet var uppblåst, självisk och helt inne i sin egen värld. Steve Carell upplevdes först som en aningen blek kopia av Brent, men lyckades tillföra sin roll Michael Scott helt andra kvalitéer. Borta var mycket av grabbigheten, sedan tillkom en hel del portion värme och ett drag av missriktad omsorg som gav karaktären försonande drag.

The Office US‘s skådespelare, manusförfattare och regissörer skapade en bredare värld med fler intrigerande karaktärer. Och från i början hyfsat bra tittarsiffror blev det en tittarsuccé och just nu är The Office inte bara NBCs absolut viktigaste sitcom, utan den viktigaste serien av alla.

Steve Carells beslut är förvisso en förlust, men kan samtidigt vara bra för serien The Office av två skäl. Det första är naturligtvis att ingen TV-serie och definitivt inte en Sitcom lever för evigt, inte heller gör The Office det. Manusförfattare byts ut, liksom producenter och regissörer. Skådespelare förändras i sitt privatliv, bortom sina roller och förlorar sin entusiasm för arbetet vilket också avspeglas i samspelet med de andra karaktärerna (se t.ex. sista säsongen av Sex and the City. Mer oinspirerat skådespeleri får du leta efter.).

Det finns alltså all anledning att sluta när en serie är på topp. Nog är nog, och det finns inte särskilt stora skäl att floppa med en dålig säsong innan någon vågar säga stopp. Låt The Office sluta när den fortfarande ligger på topp.

Det har förvisso inte sagts att The Office behöver ta slut. Visst kan den få en fortsättning med någon annan vid rodret. Men vem kan ta över? Utbyte av en ledarkaraktär, oavsett om det är en bra skådespelare eller inte är också något som brukar stjälpa en serie. Början till seriens fall skulle ett karaktärsbyte bli, helt säkert. Och ett snabbt fall skulle det bli. Nej, Steve Carells hej och tack är ett utmärkt sätt att säga stopp.

Men det faktum att Carell oficiellt redan nu har sagt adjö till The Office är bra på ett annat sätt. E! Online påpekar att när publiken väntade på att William Petersen skulle lämna CSI så steg tittarsiffrorna högre än på över två år. Att The Office USs viktigaste karaktär lämnar serien kan innebära en liknande effekt. Om den sjunde och sista säsongen av The Office verkligen blir en ännu större tittarsuccé än den tidigare återstår att se. Men förväntningarna blir helt säkert höga inför avslutningen, var så säker.

På senare tid har vi dock inte hört mycket av ryktena att Ricky Gervais som ett gästspel skulle återuppliva sin roll David Brent. Fansen kan väl fortsätta att hoppas, men jag tvivlar starkt. Steve Carells sista säsong av The Office blir nog förbehållen just Steve Carell.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print