Omvärlden står inte still bara för att Sverige stoppar upp i den årliga suparorgie.

I Film och TV-världen händer det som vanligt en hel del och trots onykter medelsvenssons backar inte svensk journalistkår för att rapportera om en dramatisk midsommarhelg.

The Hobbit är förvisso en långbänk, men mer spännande att följa än fotbolls VM. Peter Jackson är tillbaka i förhandlingar om regissörsstolen. Om det är en seriös diskussion eller en kort konstpaus för att få suktande fans att hålla sig kvar vid Hobbit-debatten är svårt att säga. AB påstår att Jackson kan bli en dyr affär. Men jag tvivlar på att han ytterligare vill fördröja, eller stoppa en produktion som han själv redan är inblandad i, även genom sitt eget bolag som redan spenderat mycket pengar på att få filmen till stånd – en film som för övrigt inte ens fått greenlight.

Dessutom lyckades Jessica Alba stoppa en plastikoperation av en kinesisk fan, som tidigare rapporterats om här i bloggen. Ren snällhet av skådespelerskan eller ett smart drag för att ytterliga bredda skaran av kinesiska fans?

Annars fortsätter fotbolls-VM att dominera det allmänna TV-tittandet. Bra av Sydafrika att välja just dessa datum då 90 procent av svenskarna har långhelg och lider av självorsakad bakfylla. Ännu mera smart med tanke på att Sverige klantade till det rejält och inte ens fick åka till Sydafrika. Söndagens domarmiss var också klantig, men tyskarna utgjorde klart det bättre laget.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print