En riktig monsterspecialare skulle man kunna kalla detta. En monsterklassiker från 1982 är Q eller Q:The Winged Serpent. Lågbudgetfilmen om den flygande ödlan är nog det närmaste väst kommit en egen originell version av Godzilla.

Hur går det egentligen för NY City när en galning framkallar ett monster från forna tider? Tja, se filmen så får du svaret. Jag kan ju dock avslöja att det en dag helt plötsligt börjar regna blod från himlen. Och blodigt värre blir det.

I filmen  återser du David Carradine (RIP) bland andra sevärda skådisar som… Hmm… Nej, sorry, ser man filmen Q:The Winged Serpent för skådespelarprestationerna är det nog bara för Carradine. Men trots mediokra skådespelarprestationer är Q klart bättre än allehanda betygsättningar och framförallt hyfsat originell. Och även med tanke på kvalitén på dess fysiska SFX istället för moderna tiders överanvändning av CGI är filmen Q:The Winged Serpent faktiskt rätt sevärd. Allmänt betyg: Rätt häftig faktiskt. Kultfaktor: 8/10

Filmen Q:The Winged Serpent gavs ut på DVD 1998 och 2003 på US DVD,  2005 även UK region 2. Den sistnämnda går fortfarande att få tag på så passa på om du är monsterfan eller B-filmsfanatiker.

[youtube]9bjsag2vYlQ[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print