Don Quijote

Terry Gilliams är ju på gång igen med ett nytt försök med Miguel de Cervantes Don Quijote efter ett katastrofprojekt som ju i alla fall blev den intressanta och sevärda dokumentärfilmen Lost in La Mancha.

Men nu har Warner Brothers slagit sig ihop med Matrix och Sherlock Holmes-producenten Joel Silver för att skapa ett riktigt action-äventyr av Don Quijote. Projektet beskrivs som ett fantasifullt äventyr i bästa “Pirates of the Caribbean-stil” där “Riddaren av den sorgliga skepnaden” inte alls är sinnessjuk och slåss mot väderkvarnar som verkligen är jättar.

Cinematical beskriver det nya filmprojektet, som skall skyndas fram för att rida på hype-vågen från Terry Gilliams film, som ett nytt slag i magen på Gilliams. Gilliams har ju kämpat med projektet i över tio år, under motgång efter motgång. Castingen är helt ändrad, med den senaste nyheten att Johnny Depp inte kan delta på grund av Pirates of the Carribean 4: On stranger Tides. Ewan McGregor tar över rollen som vapendragaren Sancho Pansha.

Det slutgiltiga slaget i magen på Terry Gilliams skulle enligt skojfriska Cinematical vara om Johnny Depp “bytte sida” och medverkade i Warner Bros film. Kanske han skulle vara intressant som självaste Don Quijote? Men uppriktigt sagt så tror jag att Gilliams har tillräckligt mycket integritet för att inte bry sig om Warner Brothers planer. Och vi cineaster vet ju att hur häftig Warner Brothers film än blir så kommer den ändå inte att kunna nå upp till fotknölarna på Gilliams konstnärligt filmiska briljans.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print