Wilson Yip, regissören till Ip Man filmen om Bruce Lees lärare, ska göra en ny version av A Chinese Ghost Story (1987).

Berättelsen är en romantisk spökhistoria, “Nie Xiaoqian” (聂小倩),  av Pu Songling, känd som östern “Edgar Allan Poe”. Flera filmatisering har det blivit genom åren. Mest känd är Tsui Harks version, som fick just namnet “A Chinese Ghost Story”, med Leslie Cheung och Joey Wong. Den fick fick för övrigt två uppföljare samt blev föremål för en tecknad version som blev Hong Kongs första animerade långfilm.

Castingen till den nya Yips nya A Chinese Ghost Story är inte klar, men det har ryktats om Yu Shaoqun och Liu Yifei till huvudrollerna. Men säkert annonseras karaktärerna ut snart, för under Shanghais filmfestival (12-20 juni) skall man ha en kick off-fest för filminspelningen.

Wilson Yips film kommer inte att bli en sequel eller baserad på Tsui Harks film, utan “en helt ny historia”. Hur löst baserad eller trogen filmen blir till Pu Songlings text är inte klart. Men tydligen får filmen hyfsat stor budget och datorgenererade specialeffekter utlovas.

En del av faktan kommer från: Chinese Films

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print