Hirokazu Koreeda är en av japans bästa och mest intressanta nu levande filmskapare och hans känsliga skildring av föräldralösa barn på drift i Tokyo Nobody Knows var en av decenniets bästa filmer alla kategorier.

Det är bäst att börja inlägget så, med att säga några ord om regissören. För om jag började med att berätta om vad filmen Air Doll (2009) handlar om, så skulle du kanske inte läsa vidare. Filmen har dessutom fått många goda betyg och recensioner som en tänkvärd och känslig film.

Och den handlar om – en ”love doll”, en kärleksdocka och sexhjälpmedel – som får liv och utvecklar medvetande. Ja, japaner är galna och extrema. Ibland på ett högst befriande sätt.

Huvudrollen spelas av koreanskan Doona Bae, en av Sydkoreas absolut främsta och mest eftertraktade skådespelerskor. Känner du igen henne? Det är hon som avlossar pilar mot monstret med sin båge i The Host. Här gör hon en helt annan karaktär.

Jag har inte hunnit se filmen, så om du vill hinna före så finns den redan på japansk DVD med engelska texter. Den finns att beställa genom cdjapan.co.jp eller hos yesasia. Engelska och amerikanska versioner är på väg.

Se klippen nedan. En trailer och fem klipp. Visst verkar det vara en riktigt bra film?

[youtube]R2T3YkiazkM[/youtube]

[youtube]0ij7yJHAvvU[/youtube]

[youtube]gNrjtk7vgcs[/youtube]

[youtube]6urnnBdW-kc[/youtube]

[youtube]aEzgBvmLZPE[/youtube]

[youtube]C96yLAE_5Dg[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print