Naomi Watts får äran att spela Marilyn Monroe i kommande film. Detta behandlas i en artikel i AB. Det är visserligen en kort intervju, en erfarenhet som den lycklige journalisten nu kan skryta om. Men det är inte någon särskilt het nyhet. Redan den 14:e maj skrev media om detta, exempelvis i Nyhetskanalen. Filmen bygger på Joyce Carol Oates fiktiva berättelse “Blonde” och regisseras av Andrew Dominik.

I AB, naturligtvis i sedvanlig ordning utan att nämna källor, sägs att många tycker att Scarlett Johansson skulle vara mer kurvmässigt passande. Scarlett må vara yngre och mer säljande. Själv då? Tja, Naomi Watts är en av mina absoluta favoritskådespelare så jag är inte ledsen. Hon har dessutom exakt den elegans som var så vanlig förr men så många skådespelarskor i dag saknar. Så visst är hon ett ypperligt val, även om det i och för sig är märkligt att man vågar ge sig på att göra en film om en så komplex ikon med en så unik utstrålning.

Dokumentära porträttfilmer lyckas sällan. Chaplin med Robert Downey Jr i titelrollen var näst intill lika mycket en katastrof i fråga om historisk korrekthet som den var tråkig. Great Balls of Fire, om The Killer Jerry Lee Lewis var en fånig bagatellisering. Däremot var Joaqin Phoenix rätt imponerande som Johnny Cash i Walk the Line som var en hyfsat respektfull hyllning till “The Man in Black”

Hur mycket publiken kommer att uppskatta Naomi Watts i rollen som Marilyn Monroe beror minst lika mycket på producent och regissör. Det blir ingen lätt uppgift att gestalta en av filmens mest hyllade ikoner. Nej minsann, lika dumdristigt som våghalsigt måste nog även Naomis fans tillstå. Men vi håller i vilket fall tummarna och önskar henne lycka till.

Se nedan ett trevligt avsnitt från Actors Studio med karismatiska Naomi Watts om Mulholland Drive.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kVFBhRGeCzY&w=620&h=380]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print