Egentligen är jag lite emot att ägna ett helt inlägg för en enda poster eller ett par bilder. Att lansera bilder och posters då och då är ju ett vanligt marknadsföringssätt i den digitala eran. Bloggare snappar upp nån bild eller poster och kan snabbt göra ett nytt inlägg. Det är som sagt ett enkelt och snabbt sätt att få en blogg att växa. Men en bild säger inte heller så mycket om en film som man kan tro.

Om det däremot är någon annorlunda bild, konstnärligt eller kanske fotomässigt intressant så kan det finnas anledning att uppmärksamma den. Som i det här fallet med den nya postern för Splice. Filmen är producerad av Guillermo Del Toro (The Hobbit, Hellboy) och regisseras av Vincenzo Natali (The Cube, High Rise) och handlar om ett genexperiment som går så där lite snett.

Jag vet uppriktigt sagt inte om det är meningen att jag ska tycka om postern eller inte. Det är en fotorealistisk bild av varelsen i Splice, naken. Det finns något makabert över bilden. Överdelen ser ut som en vanlig kvinna, men underdelen är något, tja, deformerad?

Att ha en trådlös kvinna på en filmposter är i och för sig rätt originellt för den ofta puritanska mainstreamfilmvärlden. Men stilen på texten med det blåa ljuset i bakgunden? Tja, designen påminner mig om posters för flera olika Sci Fi-filmer,  första Alien med ägget, texten på Aliens-postern, en poster för Species och en annan för Cocoon. Med andra ord, inte särskilt originell design trots allt. Om man hade tagit samma bild med en annan design skulle postern ha blivit mycket mer intressant. Är jag för kritisk i mitt omdöme, eller vad tycker du?

Läs mer om den kommande filmen och se trailer här i filmbloggen: Splice – trailer

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print