Den romantiska komedin Ghost(1990) görs om i japansk tappning. En remake är på gång med Nanako Matsushima från rysarsuccén Ring (Ringu, 1998),  och den sydkoreanska TV-stjärnan Seung-heon Song i huvudrollerna. (Song deltar även i den sydkoreanska remaken av A Better Tomorrow som du kan läsa mer om här i Filmmedia(!): “A Better Tomorrow” får Sydkoreansk remake: ”Invincible”)

TV-serieregissören Tano Otani gör med Ghost sin långfilmsregidebut och den erfarne Takashige Ichise producerar.

Ichise producerade bland annat för “The Grudge”– och “Ringu”-filmerna, vilket bådar gott för en välgjord och stämningsfull version av Ghost. Han är säkert också orsaken till skådespelerskan Nanako i den kvinnliga huvudrollen, som han ju jobbat med i ett flertal filmer.

Intressant, men av andra orsaker, är också valet av den manliga skådespelaren Song Seung-heon. Han var med i TV-serien East of Eden (2008), som sågs av 30% av TV-publiken. Att sydkoreanska Seong-heon väljs är nog ett bevis på det enorma inflytandet koreanska TV-produktioner har i Östasien. Det är en gigantisk industri som har också har öppnat upp Sydkorea som turistmål för hundratusentals asiater varje år. Ghost skapas uppenbart med en större publik än bara den japanska i åtanke.

Hur som helst, det är ett mycket bra team bakom filmen. Och med tanke på både grundstoffet från originalberättelsen och japansk filmestetik bådar detta projekt mycket gott.

Läs mer i: Nippon Cinema

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print