Kommande stjärnan Gemma är den första att medge att hon har kommit från ingenstans på väldigt kort tid. Hon blev välkänd efter att ha spelat “Bondbruden” i den senaste 007 filmen QUANTUM OF SOLACE, där Gemma spelade mot Daniel Craig som Agent Fields. I kommande storfilmen Prince of Persia som släpps på bio 19 maj, spelar hon Tamina. Karaktären är en prästinna (high priestess) som tillsammans med prins Dastan (Jake Gyllenhaal) ger sig ut på ett action-äventyr som kretsar kring en magisk dolk kallad ”Dagger of Time”.

Q: Hur skiljer sig Tamina från din roll i James Bond filmen Quantum Of Solace?

Gemma Arterton: Agent Fields i James Bond hade inte direkt någon action, vilket jag har i den här rollen. Men Tamina är en “High Priestess”, så det är inte en typisk vapendragande karaktär. Hon är mycket spirituell så det är ett intressant att ställa hennes handling mot hennes religiösa tro.

Q: Berätta om relationen mellan din karaktär och Jakes.

Gemma Arterton: Tamina är prinsessa av Alamut, en stad som Persierna invaderar och hon blir kidnappad. Hon är mycket spirituell och har inte mycket övers för dem. Jakes karaktär och min har en riktig hatkärlek relation. De är intresserade av varandra med visar det inte. De förs samman och får reda på mer information om de onda ting som händer i Persien, de lär sig från varandra. Filmen är en resa för dem båda. Hon är hans högra hand. Det är inte bara ett action-äventyr, inte bara en romans, det är inte bara det ena eller det andra, det är massvis av drama som konstant tar dig i olika riktningar.

Q: Vad har du tyckt om mest under inspelningen av Prince of Persia?

Gemma Arterton: Jag gillar alla action grejer. Jag tror jag egentligen borde ha blivit en stuntkvinna. Jag tycker verkligen om det, även om jag ibland tänker ’Herre Gud, det finns människor som är tränade för sånt här och för att bli gula och blå’. Men jag älskar att göra fightscener. Jag använder ingen speciell stil för hon är rätt vild, hon har aldrig blivit tränad för att slåss. Det är i stort sett jag skrikandes ’Aaarrrggghhh’. På den skola jag studerade drama tränade jag scenvåld en hel del, så jag hade lite erfarenhet med mig. Det är också fantastiskt att se inspelningsplatserna, kostymerna och bara själva skalan av en sådan här inspelning. Du placeras in i en helt annorlunda värld och det är helt fantastiskt, du behöver inte föreställa dig mycket eftersom det finns där rakt framför dig.

Q: Var det några specifika färdigheter du behövde lära dig för att klara av att spela rollen?

Gemma Arterton: Jag var tvungen att lära mig rida eftersom jag aldrig tidigare gjort det, men nu har det blivit en passion. I stort sett alla skådespelarna åkte till Spanien i två veckor för att lära sig rida, vilket var en suverän erfarenhet.

Q: Vilken roll spelar magi och superkrafter i filmen?

Gemma Arterton: Den främsta magin i filmen kommer från dolken ‘Dagger of Time’, vilket är vad karaktärerna kämpar över att få tag på. Den ger användaren förmågan att vrida tillbaka tiden. Dastan har en magisk aura över sig men ingen har några egentliga superkrafter eller magiska förmågor. När filmen släpps kommer du se att all magi kommer från ‘Dagger of Time’.

Q: Har det varit inspirerande eller skrämmande att arbeta med så många erfarna skådespelare, som Daniel Craig i James Bond eller Sir Ben Kingsley i Prince of Persia?

Gemma Arterton: Det är inspirerande. Jag tenderar att gå huvudstupa rakt in i saker utan att tänka för mycket kring vad jag ger mig in i, vilket ibland är bättre än att tänka ‘Hjälp, jag ska agera mot Ben kinglsey!’ På det sättet är du dig själv, vilket är vad de i slutändan vill ha ut från dig. Du är bara ytterligare en skådespelare som arbetar med dem i en film. Det är fantastiskt, men jag tror inte man ska oroa sig för mycket. Men jag kanske borde, jag tenderar att skoja och vara rätt fräck med Ben Kingsley.

Q: Hur hanterade du hettan i Marocko under inspelningen av Prince of Persia?

Gemma Arterton: Det blev gradvis varmare under inspelningen och vi förflyttade oss längre och längre in i öknen. Vid en tidpunkt var det 58 grader Celsius. Jag var OK eftersom jag bar kläder anpassade för klimatet, men de flesta killarna var tvungna att bära svarta utstyrslar. Det var otroligt varmt, men jag tycker om hetta. Men vi var alla rätt glada att få komma hem och befinna oss i en mer kontrollerad mindre extrem miljö igen.

Q: Du ser annorlunda ut i den här filmen jämfört med Bond filmen. Vilket utseende är närmare din naturliga look?

Gemma Arterton: Vem vet, allt är en ytlig front. Antagligen är den här loooken mer mig. Jag är inte så solbränd normalt, men naturligt mörk. I Bond fick de mig att se helt annorlunda ut, jag kände inte igen mig själv i filmen. Häromdagen tittade jag faktiskt på en rad med foton av de roller jag har spelat och jag känner inte igen mig själv i någon av dem, vilket är lysande!

Q: Din karriär har utvecklats snabbt under en kort tid, hur har du upplevt det?

Gemma Arterton: Sedan Bondfilmen kom ut har saker och ting hänt väldigt snabbt. Vanligtvis kan jag bara jobba på och inte tänka så mycket på det, men det har verkligen haft en effekt på mitt liv nu. Men hej, varför inte? Om det händer så händer det. Det är galet vad som har hänt på ett år. Senaste året har jag gjort åtta filmer tror jag. Jag vet inte hur jag har gjort det.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2PBAfoJu8x4&w=640&h=400]

Prince of Persia: The Sands of Time går på bio från 19 maj i Sverige.

Intervju från Way to Blue

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print