Listan utgör inte nödvändigt vis världens sämsta filmer (men i alla fall ett par av dom!), snarare de vi gått och väntat på och sett fram emot och känt oss grundlurade efteråt. Har vi missat någon, eller om du har avvikande åsikter vill vi gärna höra din kommentar. Vilket biobesök var din största besvikelse?

 

5. Catwoman

En nyligen oscarbelönad aktris bådade gott för en film om populär superhjältinna. Det blev ett fall från hög höjd för Halle Berry, rakt ned i kalkonträsket.

 

4  Transformers: Revenge of the Fallen

Ja, själv tyckte jag att redan den första filmen var både tråkig och dålig. Jag förväntade mig aldrig något av 2:an med andra ord. En smetig smörja bjöd på långrandig actionfest, lågvattenhumor och robothimlen.

3. Highlander 2: The Quickening

Den första Highlander kändes ny och fräsch. Det var smart och underhållande action. Highlander 2? En av världshistoriens sämsta och mest misslyckade filmer på alla sätt och vis. Say no more!

2. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Aliens?! Vad gick snett i George Lucas och Steven Spielbergs  hjärnor egentligen? Orörlig ålderman med piska slår oss med häpnad av rena pinsamheten. Dagisnivå på allt, från skådespeleri och action till handling. Nåja, slutscenerna var rätt snyggt CGI-gjorda, men några estetiskt tilltalande Sci-Fi-effekter räddar inte filmen från platt fall.

1. Star Wars Episode One: The Phantom Menace

Förutsägbar som självklar etta? Den mest hypade återkomsten och mest efterlängtade filmen någonsing gör ett magplask i lervällingen i en våt sandlåda. Om det inte fanns ett mått av semi-intellektuell pretentiös politik skulle “Teletubbies goes Sci-fi” vara en perfekt beskrivning. En hopplös röra av oinspirerade skådespelarprestationer, enerverande CGI-karaktärer och en otroligt illa konstruerad handling. Har du inte sett den ännu – gör det inte! Om du absolut måste se den – beväpna dig med spypåse och ett gäng huvudvärkstabletter.

Honorable mentions:


Spirit (En seriefavorit som inte ens blev hälften så lyckad som Dick Tracy. Strange), Flying Daggers (Efter Hero och en trailer trodde jag att Zhang Yimous uppföljare skulle i alla fall kunna bli hälften så bra som föregångaren. Tji fick jag!)
Eragon (Bokfansen avskydde den. Jag som inte läst böckerna tyckte den var helt ok.) Matrix Revolutions (Hade inga större förväntningar på de två sista filmerna, men förstår inte riktigt varför många totalsågar den. Lättviktig men trevlig action.) Så som i himlen (Personal mention: Efter all lovordan förväntade mig en film som i allafall var uthärdlig.), Twin Peaks: Fire Walk with me (fansen fick inte vad dom ville). Spiderman 3 (sämsta i serien säger de flesta. Den enda i serien som gav mig någon slags underhållning.). Hannibal (Förväntningarna var minst sagt höga då en så duktig regissör som Ridley Scott skulle göra en fortsättning på När lammen tystnar. Visst kan det ses som ett omöjligt uppdrag med en bok som förlaga som är nästintill oläsbart dålig. Men ändå…)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print