Dark Tower-fansen förenades i en djup suck då filmprojektet lades på is av J.J. Abrams and Damon Lindelof som höll på att omarbeta böckerna till den vita duken.

Men nu ser det ut som om Dark Tower kan bli av trots allt. Nu är det Ron Howard med gänget bakom A Beautiful Mind som har köpt rättigheterna. Vad jag läst är att srbetet skall leda till en filmtrilogi som i sin tur skall leda till en längre TV-serie. Dock tror jag att den omvända ordningen, att komprimera en längre TV-serie till tre filmer är den mer troliga processsen.

En källa jag läste skrev om att Dark Tower skulle bli enda film. Hur man då hade tänkt sig trycka ihop ett så långt verk omfattande många böcker till en enda film var något som min hjärna hade svårt att förstå på en logisk nivå. Men det visade sig vara en missuppfattning av den källan.

Det ursprungliga teamet, som också låg bakom Lost, avstod från projektet enkom på grund av att de ansåg att de inte kunde göra Stephen Kings verk rättvisa. Med tanke på massakern av “Da Vinci koden” är jag mycket tveksam om Ron Howard skulle vara bättre i sammanhanget än Team-Abrams.

För övrigt kan vi ju bara hoppas att Stephen King håller fingrarna borta från projektet. Enligt erfarenhet brukar det ju i regel gå mycket bättre då…

Läs tidigare inlägg: Ingen Stephen King’s ”Dark Tower” i synhåll.

Läs mer i: Deadline

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print