Jag hade ingen möjlighet att se Stina Dabrowskis ”show” med det namnet ”Actors Studio”. Det var Catherine Deneuve som intervjuades. Inte för att jag hade större lust och jag har heller aldrig trott på Stina i den rollen, som jag också skrev om. Läs om varför här: Nej – jag tror inte på Stina som ledare för svensk Actors Studio

Allt jag förutspådde slog in. Stina Dabrowski var inte rätt person och resultatet blev lika illa som jag trodde. ”Ett mindre haveri” kan man läsa i Expressens blogg och i huvudartikeln med namnet ”En akt av hopplöshet” fastslås att det är frågorna som är fel. 

Kulturnytt  skriver: ”Hon var väldigt motvalls, men det var lätt att förstå henne eftersom hon bara fick prata om sitt utseende, sina kläder, och de stora män hon träffat. Knappt några frågor om arbetet, och knappast nåt vitalt samtal kring kvalitetsfilm. … Och säga vad man vill om James Lipton, Actors Studios originalprogramledare, men i jämförelse med Stina Lundberg Dabrowski blir han den bättre feministen.”

Lika märklig som programmet i sig är Cissi Elwins utsaga ”Vi har helt enkelt snott konceptet”. Nej Cissi, nu skiljer du inte på koncept och namn. Konceptet har ni tydligen inte en susning om. Det är namnet ni har snott, ni har använt ett skyddat varumärke, som både är en kvalitetsbenämning och en institution. Och inte har ni heller haft vett att fråga om lov. Vad det blir för rättsliga efterföljder av er stöld återstår att se…

/D
FilmMedia

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print