Jag har passat på att få vara sjuk ett par dagar nu under helgen. Bra att kunna ta det lugnt någon gång. Det har därför blivit något mer engagemang i TV-tittandet än brukligt. Det andra avsnittet av Millenium var småtrevligt. Vad jag tycker mer om serien kan du läsa här: Tankar om Millenium – Män som hatar kvinnor

Vad som slog mig i detta avsnitt var slagsmålsscenen i slutet av det. Den bästa och mest välkoreograferade fighten i svensk filmhistoria, vad jag kan erinra mig om i vilket fall. Det fanns en viss realism, både taktiskt och tekniskt, mer än vad vi är vana vid. Snyggt filmat och ljussatt dessutom. Och med tanke på den överdrivna och rätt dåliga hämndscenen i förra avsnittet var fightscenen närmast en fröjd.

En annan fight, fast med golfklubba, stod första avsnittet av senaste South Park-säsongen, centrerat kring Tiger Woods för. Man hävdar att ett “virus” har spritts som orsakar sexberoende och det måste man ju få bukt med. Sändes på Comedy Central i lördags. 

Nej, avsnittet var som jag befarade, en gäspning. Säkert sämsta och tråkigaste inledningen någonsin på en South Park säsong, förutom möjligen “Chef Returns”, som jag har för mig inledde en säsong. Men jag kan ta miste. 

Jag uppskattar mer den vardagliga tonen i vissa avsnitt när karaktärerna kommer till sin rätt, exempelvis “Casa Bonita”, eller varför inte “Breast Cancer Show Ever” som sändes alldeles innan Tiger Woods magplask. Men, nåväl, jag ska nog följa serien i vilket fall. 

En hel del ståhej är det runt omkring Charlie Sheen och “Två och en halv män”. Charlie Sheen vill lägga av med serien. Hans personliga problem orsakade att två episoder i senaste säsongen fick skrotas eftersom inspelningarna försenades för mycket. Vissa, som man kan läsa i ex. AB, står det att Sheen vill ha mer pengar. Jag tror inte det. Han är redan den mest välbetalda Sitcom-skådisen genom tiderna. Uppriktigt sagt tycker jag att nu medan serien fortfarande är bra bör den läggas ner. Det är bäst så, för seriens skull. 

Den sjätte säsongen av US Office bjuder för övrigt på sådant som får mig att tro att det snart är slut med serien. Möjligen en säsong till. Tecknen finns där att det snart är slut. Synd på en serie som bara har blivit bättre. Men – Say no more, för att undvika spoilers.

För övrigt är Steve Carell förvånad att han är kändis, som han uttrycker för United press:

“It doesn’t sound sincere but it is: I’m always surprised that I’m working, that I have a job doing what we’re doing. Tina felt the same way the first few days of shooting. So, no, I tend not to plan ahead.

Five years ago, I could have never imagined any of this happening. I try to just enjoy it.”

Nu är jag något kryare och skall under följande dagar skriva i filmbloggen om spännande saker som händer i film- och mediavärlden. Stay tuned…

David
/FilmMedia-Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print