Tal om Dark Crystal 2, eller Power of the Dark Crystal, uppföljare till Jim Henson’s workshopklassikern Dark Crystal, hörde vi om för många år sedan. Vi antog att filmplanerna hade gått i graven. Senaste vi hörde om uppföljaren var att Michael Gracey skulle stå vid regissörsrodret och att Moulin Rouge-författaren Craig Pearce hade skrivit ett manus. Dark Crystal-uppföljaren skulle ha haft premiär redan 2011.

Men designerparet Brian och Wendy Froud  hävdar nu att projektet Dark Crystal 2 är fortfarande högst levande, även om de inte vill säga när de tror att en film kan vara färdig. Men vi misstänker att filmen förmodligen dröjer ytterligare ett par år.

Brian sa i en intervju nyligen:

“I don’t know how many years they’ve been trying to do a Dark Crystal 2, but we are involved. I have done some designs and I’ve been talking to the director, we’ve been involved in the script. We don’t know quite when it’s gonna go.”

Även Wendy bekräftade att Dark Crystal 2 är på gång:

“The backgrounds will be CGI, but the main characters will be puppets. They decided that was really the only way they wanted to do it to keep the integrity.”

Enligt källan Total Film är grafiska noveller baserade på Dark Crystal på väg i bästa mangastil. Dessa ges ut under sommaren. Hmm, dom kanske man skulle ta en titt på?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print