Äventyrsklassikern African Queen från 1951 med Humphrey Bogart och Katherine Hepburn i huvudrollerna har äntligen getts ut på DVD. Det har varit en lång väntan på filmen eftersom rättigheterna varit utspridda på en rad olika bolag som har haft svårt att komma överens. Men från och idag, den 23 mars, finns African Queen tillgänglig på DVD.

Enligt Leonard Maltin’s Movie Crazy är restaurationen mer än perfekt och African Queen på DVD skall se nästan bättre ut än då den rodde in i biograferna i början av 50-talet. 

Utgåvorna är praktfulla, särskilt “Commemorative Box Set”, lyxutgåvan som innehåller:

 •  All-new hour long “making of” feature with never-before-seen images and commentary 
 • Collectible packaging highlighting Humphrey Bogart and Katharine Hepburn Second disc with the original Lux radio broadcast of The African Queen starring Humphrey Bogart and Greer Garson (Audio CD) 
 • Reproduction of Katharine Hepburn’s out-of-print published memoir: The Making of The African Queen or How I Went to Africa with Bogart, Bacall and Huston and Almost Lost My Mind 
 • Collectible Senitype®: a four film frame card illustrating the Technicolor® process 
 • 8 images inspired by original theatrical lobby cards
Den timslånga dokumentären innehåller allt man kan önska sig av material från bakom filminspelningen och både gamla och nya intervjuer med John Huston, Katherine Hepburn, fotografen Jack Cardiff, tekniker m.fl. Hepburns bok som finns med är från 1987 och tills nu, out of print.
Och om filmen behöver man inte säga särskilt mycket. Det är en sån där klassiker ingen riktig filmfreak bör missa. Spänning och humor, med skådespeleri av högsta rang och regi av mästaren John Huston gör African Queen till en oförglömlig filmklassiker. 
FilmMedia – Filmblogg
Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print