Ska bara säga hej till alla trevliga människor som följer min blogg. 

I går startade vi igång IKMs manuskurs “Att skriva för film och TV” och det gjorde mig ont att inte kunna deltaga på startdagen. Fredrik Lindqvist inledde med grunder. Linqvist har skrivit, i mitt tycke, den allra bästa boken på svenska om filmmanus. (Jag raljerar lite om Kjell Sundstedts äldre bok i samband med att Lindqvists bok kom ut, i ett annat inlägg. Sök och du skall finna!).

Det är därför du ser bannern i högerspalten. Det är inte reklam eller sponsring av bloggen, jag lade upp bannern som en ren väntjänst, som tack för att han ställer upp som lärare. Och det känns bra att sprida info om ett riktigt kanonverk om manushantverket på svenska.

Fler lärare dyker upp på kursen och det finns även praktiska inslag i den. Om du är intresserad kommer vi säkert att reprisera den snart. Kvälls-och helgtider så att den passar även dig som studerar och jobbar.

Tidigt på lördagen reser (/reste jag, beroende på när du läser detta) till Lund i egenskap av styrelseledamot och sekreterare i Svensk-kinesiska föreningens avdelning i Uppsala, som lokalföreningens representant på årsmötet. Hmm, det där blev en lite väl lång mening, men du fattar va? Ett (Lite väl kort) årsmöte, samkväm med konst och botanik, samt middag står på dagordningen. Gissar också att Lundarna vill höra en del om visningarna av kinesisk film som jag ordnat i Uppsala. De har uttryckt visst intresse tidigare. Så det blir säkert trevligt.

Hur som helst innebär detta att jag inte hinner skriva mer under helgen. Nästa vecka har jag en del att ta i tu med som jag inte hunnit på grund av kursplaneringen. Men bloggen skall nog hinna uppdateras ofta. Förhoppningsvis hinner jag även skriva något mer djupsinnigt någon av dagarna. 

Jag bidrar dock tll lite trevlig helgläsning:

Regissör till Planet of the Apes-prequel klar
Martin Scorseses film om Frank Sinatra kommer att påminna om Goodfellas
Steven Spielberg regisserar “kanske” Robopocalypse 

Tack för att du finns och ha en trevlig helg!
David
/FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print