Quentin Tarantino verkar sikta in sig på att göra en “romcom”, eller romantisk som sitt nästa projekt. Helt övertygad om att han kan revolutionera genren säger han till Film.com: “I’d love to make a romantic comedy and take it out of the ghetto it’s been exiled to.”

Förvisso är regissören mest känd för svart sadistisk humor i succéer som i Kill Bill och senaste Inglorious Basterds. Men helt och hållet oromantisk är inte den till synes ofrånkomligt våldsfrälste filmskaparen. 

” have done love stories, they’ve just been in my other movies. True Romance‘s title was not ironic. Sure, James Gandolfini almost beats Patricia Arquette to death and she has to blow him away with a shotgun but that doesn’t mean it’s not romantic. It just has to be done my way and I think people want me to do it my way.”

Hur som helst är inte Tarantino bara enormt hantverksskicklig, utan även en fantastiskt duktig personinstruktör. Med rätt manus och skådespelare kan han säkert göra en riktigt trevlig romcom. Hoppas bara att Tarantino syftar på 40- och 50-talens screwball när han menar att det var bättre förr. Riktigt intelligenta manus är ju vad genren har saknat i över ett halvt sekel. 

Tarantino har för övrigt även uttryckt intresse för västernfilm. Lösa planer att göra en sådan som utspelas under slaveriet finnes.

Källor: Wenn, Digital Spy

FilmMedia -Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print