The Host har på senare år kallats världens bästa monsterfilm och är i vilket fall helt säkert en av de bästa. För den som uppskattade filmen och längtar efter liknande kan jag ge tips om en snarlik monsterfilm som kom förra året Chaw (Shin Jeong-won, 2009)

Chaw handlar om ett gigantiskt vildsvin som terroriserar en småstad. Jag har inte hunnit se filmen och kan inte ge mycket mer än så. Men du har en trevlig recension att läsa på sajten Far East Films. Filmen erbjuder liknande svart humor som The Host och ett lika härligt persongalleri av udda karaktärer.

Det enda negativa Far East Films har att säga är att det ibland blir för mycket humor. Men den verkar också erbjuda mycket i fråga om monsterskräck. Kanske återkommer med en recension eller omdöme när jag hunnit se den. Men det lär nog dröja. Jag har ju inte ens hunnit skriva någonting alls om The Host än.

Filmen går att beställa på DVD från Yesasia med engelska texter.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=90UgRxhO3gw]

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print