Tyvärr har jag inte möjlighet att gå på bio dessa dagar. Inte alls under dessa filmkurs-planerings-dagar. Men faktiskt är jag inte så ledsen att jag inte hunnit med Tim Burtons extravagant visuella verk. 

Märkligt att man kan vara såpass besviken på en film innan man ens hunnit se den. Jag ska nog se den ändå för det visuella, men jag väntar mig inget mästerverk. Med tanke på att Kalle och chokladfarbriken fick oförtjänt höga betyg misstänker jag att de redan ljumma betygen för Alice in Wonderland redan är rätt snälla. Tja, det säger magkänslan. 

Jag förstår inte alls varför Burton väljer att göra en fri tolkning på ett litterärt mästerverk. Varför inte använda källan och förvalta den väl? Men som jag antydde – jag har ju inte hunnit se  den än. Och jag avstår helst överhuvudtaget från recensioner. Men den minst sagt mediokra responsen gör mig en smula brydd.

Jag hittar bara treor, överallt. Läs ex. i DN Filmen beskrivs i media i regel som ett småtrevligt men tomt utanpåverk. lnte ens 3D-tekniken imponerar. 

Inte bara i Sverige, utan även internationellt verkar journalister och skribenter nästan undvika filmen hellre än att skriva om den, som om de undvek att ta i en alldeles för het potatis. Summering av amerikanska källor hittar du i Studio Briefing.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print