Kina är nu nummer två och näst bäst när det gäller antal biografer som är upprustade för digitala 3D-visningar. 

I september 2008 när 3D-filmen “Resan till jordens medelpunkt” gick upp på biograferna fanns bara 82 3D-biografer i Kina. På mindre än ett år, fram till augusti 2009, växte antalet 3D-biografer till 330.

Nu, ytterligare sex månader senare är antalet uppe i nästan 1000. Och totalt sett har Kina en sjundedel av världens alla 3D-biografer.

3D-tekniken har visat sig vara lukrativ för den kinesiska biografindustrin. Redan i år är de kinesiska Box-Office siffrorna de dubbla jämfört med samma period förra året. Filmen Avatar står för 41% av intäkterna under detta kvartal. 

Digital 3D är även något kinesiska filmskapare satsar på. Vi kommer bland annat att få se en katastroffilm i 3D om en av 1900-talets värsta jordbävningar som drabbade Kina. Och dessutom en ny version av den gamla klassiska filmen Apkungen, eller Kung Markatta, som du kan läsa mer om här.

Läs mer i ex. vis: Studio Briefing

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print