I går var det värsta avbrottet på fyra år för WordPress dot com. “Bara” 110 minuter säger WP. Det hände när jag skrev på ett inlägg, sådär strax före klockan elva igår. Drygt 10,2 miljoner bloggar var utslagna.

What Happened: We are still gathering details, but it appears an unscheduled change to a core router by one of our datacenter providers messed up our network in a way we haven’t experienced before, and broke the site. It also broke all the mechanisms for failover between our locations in San Antonio and Chicago. All of your data was safe and secure, we just couldn’t serve it.

Vid den här tiden har jag en av mina bästa perioder på dygnet i fråga om antal besökare. Och jag räknar med att jag tappade minst fyrtio besökare bara på dessa 110 minuter. Inte bra för statistiken. Under Januari slutade min blogg på femte plats på en rad listor över film- och mediabloggar, vilket inte alls är så dumt med tanke på att “FilmMedia” bara har funnits ett halvår. Jag lyckades till och med slå en populär “Twilight”blogg… Under februari räknar jag inte riktigt med samma goda placering. Hursomhelst tyckte jag inte om avbrottet, på grund av detta småaktiga siffermässiga skäl.

Trött och smått uppgiven tänkte jag gaska upp mig med en av mina favoritbloggar, nämligen “failblog.org“. Men tji fick jag. Även denna var utslagen…

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print