Kiefer Sutherland som Jack Bauer i säsong 7. En bild som togs för sjätte säsongen, men användes inte då.

 

Nu håller man på att omvandla 24 till film. Blir fansen galna av lycka eller skeptiska?

Jag vet faktiskt inte och egentligen bryr jag mig inte. Nämner nyheten i all hast för att jag vet att många tycker om 24. 

Jag har överhuvudtaget aldrig förstått mig på TV-serien 24 och ser dess popularitet mer eller mindre som ett mysterium. Ja, jag har försökt se på serien, ett flertal säsonger, men jag förstår inte vad folk tycker är så bra. 

Hyllningarna är många i cyberspace. På en upphöjd blogg som Weird Science står hyllningarna som spön i backen. 24 behandlas i regel som en helig ko som man inte får missfirma. 

Men därför säger jag: Tack, tack och återigen tack till Collider’s Matt Goldberg som ger mig mod att säga vad jag faktiskt tycker i och med att han summerar mina egna tankar om TV-serien ”24”: ” In my experience viewers of “24″ fall into one of two categories: People who genuinely find the show thrilling and action-packed; and people who find it laughably terrible.” 

Jag tillhör definitivt den senare kategorin.  24 verkar ha som mål att bryta all logik som överhuvudtaget är möjlig – fysiska, tidsmässiga, moraliska och berättarmässiga. Och – ändå är serien inne på sin åttonde säsong i USA. Jag tror bestämt att producenterna tillverkar serien enbart som ett hån mot TV-tittarna och skrattar gott åt att de så stort lyckas sälja något såpass dumt, och dessutom med ett übernaivt Übermenschideal på köpet.

Nåväl, TV-serien 24 skall bli film. Det är ändå fascinerande att man vågar konststycket. Skall täta 24 timmar kortas ned till knappt två timmar, eller skall filmen istället utspelas på 124 minuter?

Två timmar för Kiefer Sutherlands Jack Bauer att förlora någon älskad, tortera ett gäng terrorister, ha ihjäl en partner för att nöden kräver det och samtidigt rädda USAs president och hela världen – en på samma gång? 

Skall Jack Bauer nu färdas sträckor som i verkligheten tar flera timmar, i TV-serien några dryga minuter – och här i filmen? ”Beam me up scotty!”? 

Spoiler till fansen: ”Gregory Itzin has signed on for a multiepisode arc returning to the series as former President Charles Logan” Mer om nästa säsong av 24 i hitfix.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print