Extreme Movie 2008

Extreme Movie (2008)

 

Det förvånade mig något att DN överhuvudtaget besvärade sig med en notis om Empire Onlines lista över världens 50 sämsta filmer. Annars är det AB eller Exet som brukar publicera alster av så lättviktigt slag. 

Jag noterade listan för några dagar sedan och det var den som inspirerade mig till ett inlägg om en vampyr-Kung Fu-rulle. Men Empire’s Lista i sig är inget att ta på allvar. 

Det är minst sagt en blandad kompott. Mer skulle man kalla listan “filmhistoriens största besvikelser” eller “de 50 mest utskällda filmerna”. Dessutom är det en mainstreamlista. Det handlar nästan uteslutande om Hollywwodproduktioner med få indie-inslag. 

Visst, Batman and Robin på först plats är både en besvikelse och en riktig kalkon. En ännu sämre film, i mitt tycke är “Highlander 2”

En film som Eragon förstår jag inte hur de kan få med på en lista med namn “sämsta filmer”. En mega-besvikelse för bokfansen måhända, men visst skulle nog vilken cinofil som helst kunna lista ur minnet minst två hundra filmer som är sämre.

Spiderman 3? Tja, jag upplevde hela serien som en rad kalkonfilmer och den sista installationen innehöll i allafall någon form av originalitet till skillnad från de två första. 

Matrix Revolutions? En besvikelse för många, men säkert den bästa filmen på listan Empires lista. Så dålig var den väl inte?

Om listan verkligen skulle göra skäl för sitt namn skulle vi läsa titlarna på en rad zombie-filmer, B-action, Barbie-animation och en hel del annat. Framförallt skulle en lista över 50 riktiga kalkonfilmer bli mycket mer underhållande läsning. 

Vad sägs om Blood Gnome? American Highschool? Blair Witch 2? Eller en film med den helt fantastiskt underbara titeln “Zombie Ninja Gangbangers“?

Sanningen är nog den att det finns alldeles för många dåliga filmer för att kalkonexperterna skulle kunna komma överens om en lista.

Tyvärr åstadkom Empire’s ansträngningar inte mycket mer än en disträ gäspning. 

… Nå, vilka är de sämsta filmerna du har sett?

/FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print