Att det helt säkert blir en Avatar 2 och att James Cameron redan från första början avsåg att skapa en trilogi har vi ju skrivit om tidigare. Frågan är bara när vi får se Avatar 2. 

Jag har under de senaste dagarna försökt följa med ordentligt i Avatar 2-debatten och läst en rad olika rapporter och nyhetsinlägg om att producenterna är ivriga att forta på en produktion av Avatar-uppföljaren.

 Att produktionsbolaget skulle försöka skynda på produktionen av en uppföljare har vi anat och skrivit om. Men nu tycks pressen på James Cameron vara påfallande stark. Det är fler som uttalat sig om att de vill se just Avatar 2 som Camerons nästa projekt. 

Hollywood Reporter skrev exempelvis för ett par dagar sedan om att News Corp, ägare av produktionsbolaget 20th Century Fox:  “is in very early talks with James Cameron about a possible ‘Avatar’ sequel.” Detta citat är också ett som cirkulerat bland internationella filmbloggar.

Frågan är om Cameron vill fortsätta utveckla tekniken eller avvakta för att se hur filmindustrin utvecklas. Jag har en känsla av att så kan vara fallet. Cameron verkar sikta på att alltid vara först framme och ser säkert till att inte filmindustrin hinner fatt honom.

Ett skäl till att produktionsbolaget vill se en “Avatar 2” så snart som möjligt är nog att tekniken Cameron behöver redan är utvecklad i och med “Avatar”. Men jag tvivlar starkt att Cameron nöjer sig med det som finns nu. Säkert inte förrän han filmskaparen kommit på nya sätt att både utmana nuvarande och utveckla ny teknik kommer nästa film, uppföljaren “Avatar 2”.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print