Kvast-boll bättre i 3D?

 

Rykten som cirkulerat ett tag visas besannas. Rukten är officiella. ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ (båda installationerna så klart) skall 3D-digitaliseras. 

Utgivaren Warner Brothers verkar ha fått blodad tand på 3D-tekniken och ger även ut “Clash of the Titans” i 3D. Och andra filmer som Warner Brothers släpperi 3D under 2010 är “Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore” (Juli) och “Guardians of Ga’Hoole” (September).

 Warner Brothers Jeff Robinov har yttrat sig: “We’re excited about 3D and look forward to bringing a rich, involving visual experience to audiences around the world.”

Uppriktigt förstår jag inte varför man ger sig på Harry Potter. De sista filmerna var inte planerade att filmas i 3D. Och dessutom har dom redan en inarbetad visuell stil. I fallet “Harry Potter and the Deathly Hallows” tror jag faktiskt inte att 3D-tekniken kommer att tillföra mycket till de förväntade redan höga box-office-siffrorna. 

Misstänker att en del av filmerna kommer att redigeras om för att passa 3D formatet. Men visst, en quiddish-match (Quiddish? Fick jag till stavningen så det blev rätt?)  skulle säkert fungera fin-fint med den digitala 3D-tekniken.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print