The Legend of the 7 Golden Vampires

En riktig kultklassiker för Kung Fu-entusiaster måste man säga om The Legend of the 7 Golden Vampires (1974). Och även att det är en sån där film som är så dålig att det blir riktigt underhållande. 

I alla fall om man tycker om Kung Fu-slagsmål, för det finns det  gott om. Kung Fu för att besegra vampyrer? Ja visst, om du dessutom är beväpnad med ett par spetsiga träpålar. Låter lite som Buffy va?

Oavsett hur det står till med Buffy, står filmen The Legend of the 7 Golden Vampires ut bland 70-talets Kung Fu-rullar. Först och främst är det en brittisk samproduktion med Singapore. Dessutom syns en del brittiska skådespelare. Bara det faktum att Peter Cushing gör Van Helsing bör locka en och en annan B-filmfantaster.

Och Kung Fu-filmfans kan glädja sig åt att få se Kung Fu-drottningen Shih Szu fajtas, som var en av 70-talets mest hyllade Hong Kong-hjältinnor med roller i storfilmer som Shaolin Temple och Shaolin Heroes.

Christopher Lee erbjöds att spela sin paradroll Dracula men tackade nej när han läst manuset. Lee och Cushing spelade för övrigt ihop i omkring 20 olika filmer, i bland annat Dracula- och Frankensteinfilmer. Nu blev det en annan B-skådis som fick spela Dracula – John Forbes-Robertson.

Det finns två DVD-versioner. Undvik “The Seven Brothers Meet Dracula”. Den är kortare och endast 72 min. lång. Det är den fullskaliga versionen på 89 min. du vill avnjuta med originalnamnet “The Legend of the 7 Golden Vampires”. 

I Storbritannien klippte man också bort vackra scener som blodupphostningar och halsar som skars av. Men efter år 2004 gav man ut den helt utan konstnärligt frihetsberövande ingrepp.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ah_VJ73Zs2A]

Betyg:
Manus = 2/10
Skådespeleri = 2/10
Kung Fu = 6/10
Kultvärde = 10/10 
Underhållningsvärde = 8/10 
Totalt B-films-betyg = 28/50

Och det här var den första film som överhuvudtaget betygsattes på denna filmblogg. Ha ha 🙂

FlmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print