Prinsessan och Grodan

 

Randy Newman får två Oscarnomineringar för musiken till Prinsessan och Grodan!

För mindre än en timme sedan nominerades Disneys klassiskt animerade film ”Prinsessan och Grodan” till tre Oscarstatyetter – En för Bästa Animerade Film och två för Randy Newmans låtar ”Down in New Orleans” och ”Almost There” från filmen.

Filmen som går upp på fredag i svenska biografer är en återgång till de klassiska handritade Disneysagorna som ”Lejonkungen” och ”Skönheten och Odjuret”. Filmen är en musikal och animerad komedi som utspelar sig i New Orleans. En modern version av en klassisk berättelse, med den vackra flickan Tiana i huvudrollen, en grodprins som desperat längtar efter att få bli människa igen, och en ödestiger kyss som leder dem båda på äventyr i Louisianas mytomspunna träskmarker.

Den Oscarvinnande kompositören Randy Newman är född i Louisiana och tog sig ann rollen att skapa filmens soundtrack, som är inspirerad av den jazziga musik som New Orleans är känt för.

Newman har tidigare skapat musik till filmer såsom MaverickToy Story och Forrest Gump, och han vann en Oscar för bästa musik till Disney/PixarfilmenMonsters Inc. Några ord från kompositören själv, och smakprov på hur det ser ut och låter i Prinsessan och Grodan, kan ses här: http://vix.dk/e/609654.

Pressmeddelande (15.32)

Läs mer om Oscargalan i Expressen eller i SVD.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print