Spider-Man 4 levde stort dagen innan “fallet”, eller haveriet. Tja, media rapporterade vilt olika saker och det rådde total förvirring om vad som var på gång. -Det rapporterades att  hade accepterat rollen somSpider-Man’s motståndare “Vulture”, en karaktär som Raimi slogs för men Sonys filmbolag sa nej till: “Vilken karaktär som helst utom Vulture”.

Men bråket hade gått över till budgetfrågor. Raimi kräver större budget än vad Sony kan gå med på. Och ‘Spider-Man 3’ är faktiskt, tillsammans med 3:e “Pirates of The caribbean”, den näst dyraste filmen efter Avatar. Det kan man inte riktigt tro va?

 När Raimi och Macguire lämnat projektet slår Sony in på nya banor. Ännu mer tonårstrassel, vilket var det som utmärkte den första ‘Spider-Man’ jämfört med flesta andra superhjältefilmer. Sony har hittat på den briljanta idén att nästa film ska bli en prequel – alltså innan Spidey blev Spidey. Eller som AB skriver “– Då han är tonåring som brottas med moderna,­ mänskliga problem och häpnadsväckande, över­naturliga kriser, uppger filmbolaget.” 

Aha, jag som trodde att Peter Parker blev Spider-Man efter ett bett av en radioaktiv och genetiskt modifierad spindel. Tji fick jag då?! Nu ska Sony bevisa att han faktiskt varit Spider-Man hela tiden. Kanske utomjording till en annan exploderande planet nära Krypton?

Det hansen hade hoppats på med Raimi vid rodret var en mörkare film, i stil med “Dark Knight” och “Batman Begins”. Men inte då, Sony går åt rakt motsatt håll. Nu får vi istället en film som  kanske mer kommer att jämföras med “Young Indiana Jones” eller i bästa fall med “Smallville”. Nästa Spider-Man blir alltså snarare ‘Young Spider-Man’ än ‘Spiderman Begins’.

Men som Guardian skriver: “Spider-Man 4 is a win-win scenario” … fast jag har nog en annan tolkning av det hela. Jag säger istället. Vad skönt att slippa serien. Jag uppskattade aldrig filmserien särskilt mycket som inte var något annat än ett ihåligt radband av utnötta clichéer och med onödig användning av övertydlig CGI. Och det skall i vilket fall bli bra att slippa se Tobey som Peter aka Spidey. (Finns det verkligen ingen annan som håller med?)

Sonys verklighetsuppfattning beträffade utvecklingen av superhjältefilmer är dock ett kapitel helt för sig…

Mer om Spidey i AB, SVD, SMS

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print