Sony bekräftar att ‘Spiderman 4’ skjuts på framtiden. Redan under mitten av december gick rykten om att Spiderman-produktionen hade problem, vilket det skrevs om bl.a. i isbn.net. De vändningar angående filmskurkar och byten av skådespelare till filmen orsakade i sin tur förvirring, bl.a. om Dunst skulle lämna filmerna, något som det också skrivs om här i FilmMedia – Filmblogg.

Den fjärde installationen är dock inte den första Spiderman-filmen som har problem. James Cameron hade planer att levandegöra Spiderman innan Sam Raimi lyckades. Men t.o.m Cameron gav upp projektet. 

Nu handlar det om manusproblem. Manuskriptet måste vara klart innan inspelningarna av Spiderman-filmen kan starta. Problemen handlar om de skurkroller som diskuterats tidigare. Sam Raimi vill ha Vulture som huvudfiende och Sony kan tänka sig vilken karaktär som helst förutom Vulture.

HitFlix’s skribent ‘Drew’ påpekar att Sam Raimi väljer fiendekaraktärer som motsvarar det Raimi vill utforska om Spiderman och hoppas därför att Sony låter Raimi få sista ordet. Intressant synpunkt. 

Inspelningarna är planerade att starta i maj 2011. Men eftersom förhandlingarna är strandade och manusskrivandet bordlagt får vi se om Sony hinner färdigt planeringarna tills dess. Och det kommer säkert även att ske en del förändringar av skådespelare. Om Anne Hathaway kommer att stå kvar på rollistan som Black Cat/Vulturess återstår att se…

Stay tuned, så snart det dyker upp något ytterligare kommer vi att följa upp här i FilmMedia – Filmblogg.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print