Thirst

Park Chan-Wook's "Thirst"

 

Park Chan-Wook, regissören till mästerverken “Old Boy” och “I’m a Cyborg, But That’s Ok” har gjort vampyrfilmen “Thirst” – om en präst som blir vampyr. Här nedan är den engelska biotrailern. Ja – i länder som inte har en medeltida filmpolitik och idiotiskt filmmonopol – som i Frankrike och Storbritannien, visar man faktiskt internationella kvalitetsfilmer.

För övrigt kan nämnas att filmen kommer på engelsk DVD och Blue Ray. Och filmen är väl värd en titt. För den är skapad av en av Östasiens absolut bästa och mest originella filmskapare. Och vampyrer är ju på modet … DVDn innehåller för övrigt en exklusiv intervju med regissör Park.

Koreaner är extremt emotionella och rätt fantastiska på att skildra starka känslor i film och i bild. Jag skulle dessutom våga säga att Sydkoreanska filmskapare har ett generellt vassare bildspråk än t.ex. de japanska och att endast ett fåtal filmskapare från Japan, Kina och Hong Kong når upp till, och ännu färre överträffar, den höga generella  nivån av filmskapandet i Sydkorea. Fast du ska också veta att det inte finns någon annan nöjes- och mediaindustri i hela Östasien där man pressar och utnyttjar människor så hårt som i just den sydkoreanska. …En lång rad självmord de senaste åren vittnar om detta.

Med det sagt undrar jag hur “Twilight” skulle se ut om Park, eller varför inte Wong Kar-Wai fick göra en filmversion. Det skulle bli grejer det. Jag känner till få andra regissörer som är så duktiga på att skildra mänsklighet och känslor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rpe-xlcgiBs]

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print