Under förra helgen hade jag glädjen och förmånen att språkas med författare och konstprofessor Peter Cornell. Jag blev då uppmärksammad att han faktiskt för flera månader sedan givit ut en bok som jag naturligtvis missat: “Mannen på gatan. Prostitution och modernism” 

Jag har inte hunnit läsa den utan bara tittat igenom den som hastigast. Men jag kan konstatera att Cornell skriver mycket bra, att det är ett högintressant ämne och att man lär sig mycket om modern samhällshistoria. 

Dessutom finns det många intressanta konstexempel, men också från film. Boken behandlar dessutom en hel del allmänmänskliga frågor och självfallet ger den en hel del nycklar till modernismen. Kort och tät på ca hundra läsvärda sidor. Rekommenderas starkt!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print