Det är märkligt att tänka sig att Avatar, som diskuterats minst sagt hett, snart är på bioduken och snart kommer att försvinna bort från duken. 

Idag haglar artiklarna och recensionerna över världen. Journalisterna vid Londonvisningen får äntligen skriva om filmen. Även i Aftonbladet finns en trevlig recension. Faktiskt säger mig Jens Petersons lilla text mer än det mesta annat jag läst om filmen

New York Film Critics Online har redan utnämnt filmen till årets bästa film. Det luktar Oscar…

Heyyouguys har i sin recension en komplett uppställning över filmens olika aspekter. Jo, den är välskriven och fullspäckad. De skriver bland annat: “Yeah the plot wasn’t Oscar winning material but it had more than enough to make it a work”.

Men i stort sett hyllas filmen:
“Avatar is a genuine masterpiece, not because of the story or because of the stunning special Fx but because they worked so perfectly together on screen in 3D to bring us something we have never seen before which isn’t said very often in the world of film”.

Det är även det Jens Petersom fascineras av – att klassisk filmning fullständigt smälter ihop med den digitala tekniken.

När Christopher Nolans ‘The Dark Knight’ kom slog den sig snabbt in på första plats i IMDBs top 250. Det var då en rätt stor händelse och filmen har fortfarande en hög placering. Säkert kommer något liknande att hända. Vi får väl se vilken placering den fastnar på. Denna film verkar ju vara precis en sån film alla älskar att älska.

Filmen har varit den mest omtalade och efterlängtade sedan “Sagan om Ringen”. Men känslan att det hela snart är det över infinner sig redan innan man jag sett den. . . 

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print